Det slog mig inte alls att kriget som utbröt i Syrien skulle ge oss en förbannelse för hela livet. Och att det skulle göra oss ovälkomna i andra länder.
Landskrona är mycket bättre än sitt rykte, skriver journalisten och Landskronabon Ali Alabdallah.
Efter uppväxten i Damaskus känner jag nu att Landskrona är mitt hem. Jag har bott här i ett år. Det är tillräckligt länge för att jag ska kunna skriva om min nya stad.
Jag kom till Sverige som flykting i november 2013. Först bodde jag i Arvika. Så småningom fick jag positivt besked från Landskronahem om att jag har fått en lägenhet här.
https://www.hd.se/2016-10-30/snalla-sluta-prata-illa-om-min-stad
VÄLUTBILDAD FLYKTING NACKDEL HOS AF
http://malmo.etc.se/debatt/burkinin-tillaten-i-diktatur-men-inte-i-demokrati Burkinin tillåten i dik

Boko Haram massakrerade 2 000 människor i januari i Nigeria. IS dödar och fördriver tusentals civila i Syrien och Irak. Talibanerna dödade 140 barn i en skola i Pakistan – listan kan göras lång.
Dessa är de mest uppmärksammade dåd som gjordes av de så kallade islamiska extremistgrupperna senaste året.


Min medverkan
i Pockettidningen R

2016 deltog jag i en Pockettidningen där 4 syriska journalister skrev på svenska och arabiska om deras egena berätterser and åsikter om att liva i ett nytt land, Sverige.

Livsfarlig väg mot en ny framtid 


Fyra miljoner syrier har tvingats överge sitt hemland. Ett fåtal lyckas nå Europa – ännu färre tar sig hela vägen till Sverige. För SvD berättar tre flyktingar hur de trots hänsynslösa människosmugglare, överfulla båtar på Medelhavet och månader av hopplös väntan klarade den livsfarliga resan.